Over onze school

Welkom in Ons Wereldje!


Via deze weg willen we je laten kennismaken met ons schoolleven.

'Ons wereldje' is een basisschool, getekend door een landelijk karakter en gelegen midden in het groen.

We profileren ons als een kleine school met een groot hart. En dat zijn we! Onze kleinschaligheid en onze zorg voor ieder kind zien we als twee belangrijke troeven binnen onze schoolwerking.

Elke dag kan ik rekenen op een gemotiveerd team van leerkrachten. Samen willen we de kinderen die ons worden toevertrouwd een onvergetelijke schooltijd bezorgen. 

We vinden het enorm belangrijk dat elk kind zich thuis voelt in onze school want zich goed voelen is de basis om tot maximaal leren te komen. Ons familiaal karakter en onze warme sfeer dragen hier zeker toe bij.

In een school draait het niet alleen om het overdragen van kennis maar evenzeer om het ontplooien van attitudes en vaardigheden. We zien het als onze taak om ieder kind met veel liefde en respect te begeleiden en te vergezellen op zijn weg naar volwassenheid.


Heb je vragen of wil je iets kwijt? Kom gerust langs of neem contact op. We zoeken samen naar een oplossing.

Met vriendelijke groeten,

Andy Delmé


ONZE VISIE

Spelenderwijs stappen zetten, want elke stap telt

Al van in de kleuterklas werken we aan de ontwikkeling van de totale persoonlijkheid van het kind. Dit doen we aan de hand van de 3 H’s: Hart, Hoofd en Handen. Ons vertrekpunt is zonder twijfel het Hart. Want het goed voelen van de kleuter is de basis van alles wat we doen. Het is van hieruit dat we verder kunnen en het kind kennis en motorische vaardigheden bijbrengen. Dat we stappen voorwaarts willen we zetten; zoveel is zeker. Eén gouden regel verliezen we echter nooit uit het oog: het welbevinden van onze kleuters wijst ons de weg.

Met oog voor elk kind

Omdat we elke kleuter met gepaste zorg willen omringen, gaan we voor een gepersonaliseerde aanpak. Onze kleinschaligheid maakt dat we onze kinderen door en door kennen en hen precies die aandacht kunnen schenken die ze nodig hebben om de volgende stap in hun groeiproces te zetten. Een goede band met elke kleuter opbouwen, zien we als onze absolute prioriteit.

We dragen zorg voor ieder kind

In ons schooltje doen we er alles aan om kinderen een veilig en geborgen gevoel te geven. We geven hen in de eerste plaats onze aandacht en luisteren naar wat ze ons te vertellen hebben. Zo bouwen we een hechte band met hen op en gaan ze zich thuis voelen. Vaak spelen we ook in op de zaken die ze zelf aanbrengen. Een kind dat een slak mee naar de klas brengt, is voor ons een aanleiding om rond de slak een verhaal te vertellen en zo al spelenderwijs over de slak te leren.‘Kinderen gelijke kansen geven’, zien we niet als de zoveelste slogan. We zetten ons met hart en ziel in om die slagzin in de dagelijkse praktijk om te zetten. Elk kind krijgt aangepaste zorg zodat het op zijn ritme kan groeien. En wat misschien nog belangrijker is, we moedigen kinderen in hun groeiproces aan door te benadrukken wat ze al allemaal kunnen. Vaak zijn het precies die kleine schouderklopjes die een groot verschil maken.

Onze troeven

 

Kansrijke school waar je mag zijn wie je bent

   
 

Kleine school waar we kinderen laten stralen

   
 

Een rustige plek midden in de natuur

   
 

Warme, familiale sfeer waar elk kind telt

   

Ons gedreven team

Kleuterschool

juf Annick

K0 en K1

juf Katleen

K2 en K3

juf Annelies

kinderverzorgster

juf Linda

zorgcoördinator - ontkoppeling L6

meester Rob

bewegingsopvoeding

Juf Fien

ondersteuning K2 en K3

juf Shanah

kinderverzorgster

Directie & administratie

juf Marleen

Administratie

meester Andy

schoolleider

juf Danja

Administratie

Lagere school

juf Evelien

eerste graad - ontkoppeling L1

juf Laura

eerste graad - ontkoppeling L2 - godsdienst L5 en L6 - aanspreekpunt ICT/chromebooks

meester Rob

tweede graad - ontkoppeling L4 - bewegingsopvoeding

juf Stephanie

derde graad - ontkoppeling L5 - schoolmentor

juf Joni

tweede graad - ontkoppeling L3

juf Linda

zorgcoördinator - ontkoppeling L6

Onze vestiging

VBS Ons Wereldje

Brabantsebaan 46
3271 Okselaar (Scherpenheuvel-Zichem)
Tel: 013 77 70 88